XABARIL SALVAXE TRAILLA FERROLTERRA
Miguel Villar con “Blanco” gañador en Ferrolterra
15/04/2024

VI Proba de Cans de Rastro Atraelados sobre Xabaril Salvaxe

O pasado 13 de abril e baixo a organización da Federación Galega de Caza na Coruña e contando coa inestimable colaboración das Sociedades de Caza de Xubia, Fene, Urogallo e Valdoviño tivo lugar a sexta edición da Proba de Cans de Rastro Atraelados sobre Xabaril Salvaxe. Unha proba que, ao igual que en edicións anteriores, foi todo un éxito en canto a participación e o desenrolo satisfactorio da mesma.

Unha xornada na que se puxo a proba a maestría de monteiros e cans xa que as altas temperaturas dificultaron o rastrexo do porco bravo.  Novamente esta proba foi puntuable para a Copa Galicia da especialidade que dará a selección para a participación do II Campionato de España de Cans de Rastro Atraelados sobre Xabaril Salvaxe.

A proba trascorreu sen imprevisto e o número de rastros dispostos pola organización foron suficientes para os máis de medio cento de monteiros e cans inscritos. Ao igual que en edicións anteriores destacamos a participación de 10 rapaces menores de 18 anos que amosaron enorme destreza no rastrexo e manexo de cans atraelados.

O Director da Proba, Tito Varela, deu a coñecer a clasificación final resultando do seguinte xeito:

1° Miguel Villar Loureiro con “Blanco” e 233 puntos

2° Pablo Ferreiro Muiño con “Richard” e 226 puntos

3° Brais Gómez con “Chanclas” e 225,5 puntos

4° Pablo Martínez Castrillón con “Saqui” e 217 puntos

5° Joaquin Ferreira Abad con “Ney” e 215 puntos

6° David Castrillón con “Chata” e 154,5 puntos

Mellor can da Proba: “Chanclas” de Brais Gómez.

Coa entrega de premios púxose punto e final a esta edición non sen antes dar un agradecemento especial, por parte da organización, aos guías por todo o traballo realizado tanto o día da competición como nos días anteriores.

Este campionato contou coa colaboración do Concello de Valdoviño e Ferrol e co patrocionio da Secretaría Xeral para o Deporte, Mutuasport e Arion.

Ver máis novas de
Competicións Federación Eventos Lexislación Medio Rural / Forestal

Máis novas nesta categoría

PROBA CANS DE RASTRO SOBRE LEBRE
29/04/2024
O lote propiedade da asturiana Nerea Álvarez resultou gañador da IV proba de lebre

PROBA XABARIL VILAGARCIA
23/04/2024
O monteiro Álvaro Fontenla acada o primeiro posto en Vilagarcía co seu can “Lito”

PROBA DE CEIBA DO BARBANZA
23/04/2024
O lote de Andrés Dieste foi o campión da IV Proba de Ceiba do Barbanza

PROVINCIAL PONTEVEDRA SAN HUBERTO
22/04/2024
O campión provincial foi José Ramón Zamora con “Valle del Zamudia Bob” e o campión da proba Roberto Dopico con “Bruxo”